Машини и видове процеси

Машините и процесите в NiCalc се разделят на четири вида: основни, довършителни, конвертиращи и пасивни.
  1. Основни процеси. Това са машини от които реално започва процеса за изпълнението на дадена поръчка като офсетов печат, ситопечат, тампонен печат, широкоформатни принтери и т.н. Те въвеждат в калкулацията и материалите необходими за поръчката.
  2. Довършителни процеси. Това са машини и процеси, които са следващата стъпка в изпълнението на поръчка, като рязане, щанцоване, лепене и т.н. Този процес винаги е предхождан от основен процес в калкулация и не може да въведе в калкулацията материали.
  3. Конвертиращи процеси. Това са процеси, които ние добавихме като идея, но решават един доста труден казус при калкулация. Това са основни машини, но от други групи с машини и процеси.
    Те се създават към вече добавени в системата машини, и спомагат при калкулация на една мярна единица да бъде добавена друга мярна единица към калкулацията. Ще илюстрираме с пример необходимостта от този тип процеси. Задание печат на меню 4+4 с ламиниране. В калкулация добавяме офсетов печат, но мярната единица е в брой, а ламинирането се калкулира в м2 и тук идва силата на конвертиращия процес, той ще конвертира за всеки лист от офсетовата машина съответното количество м2, както ще добави и материали към калкулацията в случая фолиа за ламиниране. Във видео "Офсетов печат" е демонстрирано използването на конвертиращ процес.
  4. Пасивни процеси. Това са процеси който добавят единствено материали към калкулацията. Те се добавят единствено чрез конвертиращи процеси. За пример ще даден изработка на табела с фолио отпечатано на солвентен печат апликирано върху разпенено PVC. Добавянето на разпененото PVC към калкулацията е най-добре чрез пасивен процес защото той ще ни даде всички възможности на основна машина, като избор на различни дебелини и калкулиране на отпадък. Във видео "Външна реклама" е демонстрирано използването на пасивен процес.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Вашият коментар е изпратен успешно и ще бъде публикуван
след одобрение от администратор.
Благодарим Ви!
Моля въведете вашият коментар !
Технически проблем! Моля опитайте по-късно!
Моля изчакайте!
Публикувай